Saturday, April 4, 2009
Chocolate Cake's Recipe
bahan A
250 gm butter
210 gm gula kastor/halus
5 biji telur ayam
bahan B
210 gm tepung gandum ]
1 sudu teh baking powder ] ayak bersama
50 gm serbuk koko ]
80 ml susu segar/fresh milk
CARA:
1. Pukul butter dan gula sehingga gebu/kembang
2. Masukkan telur satu persatu dan pukul lagi.
3. Masukkan tepung yg diayakkan diselangselikan dengan susu.
4. Kacau rata dan masukkan kedalam acuan.
5. Bakar dalam suhu 180'C selama 50 - 60 minit.
6. Sejukkan dan jika suka tuangkan coklat cream icing.
Cream Coklat
250 gm cooking coklat
1 sudu besar majerin
1/2 cawan fresh cream/whipping cream
Cara:
1. Cairkan cooking coklat secara double-boil.
2. Angkat dari air panas tadi dan masukkan fresh cream/whipping cream dan majerin dan kacau sehingga sebati.
3. Tuangkan atas kek. Hiaskan mengikut citarasa masing-masing
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment